Volleybalsters verliezen eerste duel olympisch kwalificatietoernooi na spannende wedstrijd

De Nederlandse volleybalsters hebben hun eerste duel in het olympisch kwalificatietoernooi verloren. Na een spannende wedstrijd ging het team met 3-2 onderuit tegen de Servische tegenstander.

De wedstrijd begon goed voor de Nederlandse ploeg. In de eerste set werd er met 25-21 gewonnen. De tweede set ging echter met 25-23 naar de Serviërs. Ook in de derde set was het verschil minimaal, maar deze ging met 25-23 naar de tegenstander.

In de vierde set lukte het de Nederlandse ploeg om de wedstrijd weer gelijk te trekken. Met 25-20 werd deze set gewonnen. In de vijfde set was het verschil echter te groot. De Servische ploeg won met 15-11 en daarmee ook de wedstrijd.

Hoewel de Nederlandse ploeg dus verloor, was het een spannende wedstrijd. De Nederlandse volleybalsters hebben laten zien dat ze een goede kans maken op een ticket voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.

De Nederlandse ploeg speelt in het kwalificatietoernooi nog twee wedstrijden tegen Polen en Turkije. Als de Nederlandse ploeg één van deze wedstrijden wint, is er een goede kans dat ze doorstoten naar de volgende ronde. De komende wedstrijden zullen dus erg belangrijk zijn voor de Nederlandse volleybalsters.