Dainese wint negentiende etappe Vuelta na val Groves

Dainese wint negentiende etappe Vuelta na val Groves

De Italiaanse wielrenner Dainese heeft de negentiende etappe van de Vuelta gewonnen. Hij versloeg zijn concurrenten met een verschil van meer dan een minuut. De etappe begon in San Vicente de la Barquera en eindigde in de stad Oviedo.

De etappe was een zware klimetappe met veel heuvels en bergen. Dainese had al een voorsprong op zijn concurrenten, maar de laatste klim naar de top van de Alto del Acebo was de beslissende factor. Hij kwam als eerste boven en won de etappe met meer dan een minuut voorsprong.

De tweede plaats ging naar Groves, die ook een sterke prestatie leverde. Hij kwam als tweede boven en verloor slechts een minuut op Dainese. De derde plaats ging naar de Colombiaan Bernal, die nog een minuut later boven kwam.

Dainese was erg blij met zijn overwinning en bedankte zijn team voor hun steun. Hij zei dat hij zichzelf had uitgedaagd om de etappe te winnen en dat hij blij was dat hij het had gedaan.

De Vuelta is bijna voorbij en Dainese is nu een van de favorieten om de race te winnen. Hij heeft al een aantal etappes gewonnen en als hij deze prestatie kan vasthouden, zal hij waarschijnlijk de Vuelta winnen.