TikTok krijgt boete van 345 miljoen wegens onvoldoende bescherming van privacy van kinderen.

TikTok, de populaire sociale media-app, heeft een boete van 345 miljoen dollar gekregen van de Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC). De FTC stelt dat TikTok niet voldoende heeft gedaan om de privacy van kinderen te beschermen.

De FTC stelt dat TikTok de privacywetgeving heeft overtreden door kinderen onder de 13 jaar te laten registreren zonder toestemming van hun ouders. Ook stelt de FTC dat TikTok persoonlijke gegevens van kinderen heeft verzameld zonder toestemming, waaronder locatiegegevens, telefoonnummers en e-mailadressen.

De boete is de grootste die ooit is uitgedeeld in een privacyzaak. De FTC stelt dat TikTok een aantal maatregelen moet nemen om de privacy van kinderen te beschermen. Deze maatregelen omvatten onder meer het verplichten van ouderlijke toestemming voor kinderen onder de 13 jaar, het beperken van het verzamelen van persoonlijke gegevens en het instellen van een privacyprogramma.

TikTok heeft aangekondigd dat het de boete zal betalen en de maatregelen zal nemen die de FTC heeft voorgesteld. Het bedrijf stelt dat het de privacy van zijn gebruikers serieus neemt en dat het blijft werken aan het verbeteren van zijn privacybeleid.

Hoewel de boete een duidelijk signaal is dat bedrijven hun privacywetgeving moeten naleven, is het belangrijk dat ouders hun kinderen blijven bewaken als ze gebruik maken van sociale media-apps zoals TikTok. Ouders moeten hun kinderen leren hoe ze hun persoonlijke gegevens veilig kunnen houden en moeten ervoor zorgen dat ze begrijpen wat er met hun gegevens gebeurt als ze deze delen.