TikTok krijgt boete van 345 miljoen wegens onvoldoende bescherming van kinderprivacy

TikTok heeft een boete gekregen van 345 miljoen dollar van de Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) wegens het niet voldoen aan de wetten rondom kinderprivacy. De FTC beweert dat TikTok de privacy van kinderen niet goed heeft beschermd en dat het bedrijf zich schuldig heeft gemaakt aan misleidende praktijken.

Volgens de FTC heeft TikTok kinderen jonger dan 13 jaar toegestaan ​​om accounts aan te maken zonder toestemming van hun ouders. Het bedrijf heeft ook gegevens verzameld over kinderen zonder hun toestemming, waaronder locatiegegevens, telefoonnummers en contactpersonen.

De boete is de grootste die ooit is opgelegd voor een overtreding van de wetten rondom kinderprivacy. De FTC stelt dat de boete een waarschuwing is voor andere bedrijven die de privacy van kinderen niet goed beschermen.

TikTok heeft aangekondigd dat het bedrijf de boete zal betalen en dat het zich zal houden aan de wetten rondom kinderprivacy. Het bedrijf heeft ook aangekondigd dat het een nieuw privacyprogramma zal lanceren om ervoor te zorgen dat de privacy van kinderen wordt beschermd.

De boete is een duidelijk signaal dat bedrijven hun verantwoordelijkheid moeten nemen om ervoor te zorgen dat de privacy van kinderen wordt beschermd. Het is belangrijk dat bedrijven hun best doen om de privacy van kinderen te beschermen, omdat kinderen kwetsbaar zijn en hun gegevens niet moeten worden misbruikt.