CNV pleit voor 4 tot 10 procent loonstijging en kortere werkweek

CNV pleit voor 4 tot 10 procent loonstijging en kortere werkweek

De Centrale Ondernemingsraad (CNV) heeft een pleidooi gehouden voor een loonstijging van 4 tot 10 procent en een kortere werkweek. Volgens de CNV is dit nodig om de koopkracht van werknemers te verbeteren.

De CNV stelt dat de lonen in Nederland al jarenlang achterblijven bij de inflatie. Daarom is er een aanzienlijke loonsverhoging nodig om de koopkracht van werknemers te verbeteren. De CNV stelt dat een loonstijging van 4 tot 10 procent nodig is om de koopkracht te verhogen.

Daarnaast stelt de CNV dat een kortere werkweek nodig is om meer tijd vrij te maken voor werknemers om zich te ontwikkelen en hun persoonlijke leven te verbeteren. De CNV stelt dat een kortere werkweek de productiviteit en het welzijn van werknemers zal verbeteren.

De CNV heeft ook gepleit voor meer investeringen in opleiding en ontwikkeling van werknemers. Volgens de CNV zal dit leiden tot meer productiviteit en betere arbeidsomstandigheden.

De CNV stelt dat de loonstijging en kortere werkweek noodzakelijk zijn om de koopkracht van werknemers te verbeteren. De CNV hoopt dat de overheid en werkgevers bereid zijn om hieraan mee te werken.