Carrefour waarschuwt klanten voor krimpflatie in Franse supermarkten

Carrefour, de tweede grootste supermarktketen ter wereld, heeft klanten gewaarschuwd voor krimpflatie in Franse supermarkten. Volgens Carrefour is de krimpflatie een gevolg van de stijgende prijzen van voedsel en andere producten.

Krimpflatie is een fenomeen waarbij de verpakkingen van voedsel en andere producten kleiner worden, terwijl de prijs hetzelfde blijft. Dit betekent dat consumenten minder product krijgen voor hetzelfde geld.

Carrefour heeft klanten gewaarschuwd dat de prijzen van voedsel en andere producten stijgen, waardoor er minder producten in de verpakkingen zitten. De supermarktketen heeft ook gezegd dat de prijzen niet alleen stijgen, maar ook dat er meer krimpflatie optreedt.

De Franse regering heeft Carrefour gevraagd om meer transparantie te bieden over de prijsstijgingen en krimpflatie. Carrefour heeft aangegeven dat ze de klanten informeren over de prijsstijgingen en krimpflatie, maar dat ze ook proberen de prijsstijgingen te beperken door verschillende acties.

Hoewel Carrefour probeert de prijsstijgingen te beperken, is het belangrijk dat consumenten zich bewust zijn van de krimpflatie in Franse supermarkten. Het is belangrijk dat consumenten goed opletten bij het doen van hun boodschappen, zodat ze niet meer betalen dan nodig is.