Aantal Oekraïense en Russische doden neemt toe na een dag vol aanvallen

Aantal Oekraïense en Russische doden neemt toe na een dag vol aanvallen

De laatste 24 uur hebben de aanvallen tussen Oekraïense en Russische strijdkrachten een toename van het aantal doden veroorzaakt. De aanvallen zijn begonnen in het oosten van Oekraïne, waar de regering de separatistische rebellen bestrijdt die steun krijgen vanuit Rusland.

Volgens de Oekraïense autoriteiten hebben de aanvallen geleid tot meer dan twintig doden onder de Oekraïense strijdkrachten. Een woordvoerder van het ministerie van Defensie zei dat er ook veel gewonden zijn gevallen. Hij voegde eraan toe dat de Oekraïense troepen hun posities hebben verdedigd en dat er geen terreinverlies is geleden.

De Russische militaire autoriteiten hebben nog geen officiële verklaring afgegeven over het aantal doden onder hun strijdkrachten. Maar volgens lokale bronnen zouden er meer dan tien Russische soldaten zijn gedood.

Het conflict in Oost-Oekraïne is al meer dan vijf jaar aan de gang. Er zijn meer dan dertigduizend doden gevallen en miljoenen mensen zijn hun huizen ontvlucht. De situatie is de afgelopen maanden verslechterd, waardoor de internationale gemeenschap steeds meer druk uitoefent op beide partijen om een einde te maken aan het conflict.

Hoewel er vooruitgang is geboekt in de onderhandelingen, blijven de aanvallen doorgaan. De toename van het aantal doden is een ernstige zaak en de internationale gemeenschap moet blijven druk uitoefenen om een einde te maken aan het conflict. Alleen door samen te werken kunnen we er voor zorgen dat er geen nieuwe slachtoffers meer vallen.