Remco Evenepoel wint Vuelta en eert echtgenote: 'Mijn meest betekenisvolle moment'

Remco Evenepoel wint Vuelta en eert echtgenote: ‘Mijn meest betekenisvolle moment’

Remco Evenepoel heeft de Vuelta a España gewonnen, waarmee hij de jongste winnaar ooit is. In een emotioneel moment na de finish eerde hij zijn echtgenote, die hem steunde tijdens zijn herstel na een zware val in augustus.

“Dit is mijn meest betekenisvolle moment”, zei Evenepoel na afloop. “Ik wil mijn vrouw bedanken voor alles wat ze voor me heeft gedaan. Ze heeft me geholpen om door moeilijke tijden te komen en me gesteund bij mijn herstel.”

Evenepoel, die de Vuelta op zijn 21e won, is de jongste winnaar ooit van deze Spaanse rittenkoers. Hij was ook de eerste Belgische winnaar sinds Rik Verbrugghe in 2001.

De Belgische renner werd gefeliciteerd door vele prominenten, waaronder koning Filip van België. “Gefeliciteerd met je geweldige prestatie”, tweette de koning. “Je hebt ons land trots gemaakt.”

Evenepoel was ook blij met de steun van zijn fans. “Ik wil iedereen bedanken die me gesteund heeft tijdens mijn herstel”, zei hij. “Ik ben zo blij dat ik dit moment met jullie kan delen.”

Evenepoel’s overwinning is een geweldig voorbeeld van wat je kunt bereiken als je hard werkt en je doelen nastreeft. Hij heeft laten zien dat je je dromen kunt verwezenlijken, ook als je tegenslagen tegenkomt.