Rotterdamse Politie start intern onderzoek naar seksistische appgroepen

De Rotterdamse politie heeft een intern onderzoek gestart naar seksistische appgroepen. Deze groepen zijn ontstaan op WhatsApp en bevatten seksistische, discriminerende en beledigende berichten. Het onderzoek is gestart naar aanleiding van meerdere klachten van burgers.

De politie heeft aangegeven dat deze berichten in strijd zijn met de waarden en normen die zij nastreven. Seksisme, discriminatie en beledigingen worden niet getolereerd. De politie heeft aangegeven dat er hard opgetreden wordt tegen mensen die zich schuldig maken aan deze vormen van gedrag.

De politie heeft ook aangegeven dat ze deze appgroepen serieus nemen en dat ze een onderzoek hebben gestart om de personen die verantwoordelijk zijn voor deze berichten te identificeren. Ze zullen dan vervolgens worden aangepakt.

De politie heeft ook aangegeven dat ze de burgers die klachten hebben ingediend bedanken voor hun meldingen. Ze hopen dat dit een signaal is dat dit soort gedrag niet getolereerd wordt en dat mensen zich bewust zijn van hun verantwoordelijkheid om respectvol met elkaar om te gaan.

Het is belangrijk dat we als samenleving samenwerken om dit soort gedrag tegen te gaan. Als we samen optreden, kunnen we ervoor zorgen dat iedereen zich veilig voelt en respectvol met elkaar omgaat.