Wiegman waarschuwt voor overvolle speelkalender: 'Spelers zijn geen robots'

Wiegman waarschuwt voor overvolle speelkalender: ‘Spelers zijn geen robots’

De Nederlandse voetbalbondscoach Sarina Wiegman heeft gewaarschuwd voor een overvolle speelkalender. Volgens Wiegman zijn voetballers geen robots, waardoor ze niet onbeperkt wedstrijden kunnen spelen.

Wiegman maakte deze opmerking naar aanleiding van de drukke speelkalender van de Oranje Leeuwinnen. De Nederlandse vrouwenploeg speelt dit jaar meer dan twintig wedstrijden, waaronder de kwalificatie voor het EK 2021 en de Olympische Spelen.

De bondscoach benadrukte dat het belangrijk is dat er een balans is tussen rust en trainen. “Voetballers zijn geen robots. Ze hebben rust nodig om optimaal te presteren”, aldus Wiegman.

Daarnaast waarschuwde Wiegman voor de gevolgen van een overvolle speelkalender. “Als je te veel wedstrijden speelt, loop je het risico dat je spelers geblesseerd raken of mentaal uitgeput raken.”

Om deze redenen dringt Wiegman er bij de bond op aan om de speelkalender zo goed mogelijk te plannen. “We moeten ervoor zorgen dat we onze spelers de rust geven die ze nodig hebben om optimaal te presteren.”