Kabelaars protesteren tegen vermeende toekenning van Eredivisie-rechten aan ESPN

Kabelaars protesteren tegen vermeende toekenning van Eredivisie-rechten aan ESPN

Kabelaars in Nederland zijn boos en protesteren tegen de vermeende toekenning van de Eredivisie-rechten aan ESPN. Volgens de kabelaars zou dit een bedreiging voor hun bedrijf betekenen, omdat het een dure service zou betekenen voor hun klanten.

De Nederlandse Kabelaarsvereniging (NKA) heeft een petitie gestart om de toekenning van de Eredivisie-rechten aan ESPN tegen te houden. Volgens de NKA zou de toekenning van de rechten aan ESPN leiden tot een monopolie op de markt. De NKA stelt dat dit een oneerlijke concurrentie is en dat het de klanten van kabelaars zou benadelen.

De NKA heeft ook aangegeven dat de toekenning van de Eredivisie-rechten aan ESPN de kosten voor kabelaars zou verhogen. Dit zou betekenen dat kabelaars meer geld zouden moeten uitgeven om dezelfde service te bieden als ESPN. Daarnaast zouden kabelaars ook meer geld moeten uitgeven om hun klanten tevreden te houden.

Hoewel er nog geen officiƫle bevestiging is van de toekenning van de Eredivisie-rechten aan ESPN, hebben veel kabelaars al hun stem laten horen door middel van de petitie. Ze hopen dat hun stem gehoord wordt en dat de toekenning van de rechten aan ESPN wordt tegengehouden.