Vrijlating van Emma Coronel Aispuro, echtgenote van de Mexicaanse drugsbaron ‘El Chapo’

De Mexicaanse drugsbaron Joaquín “El Chapo” Guzmán Loera is een van de meest beruchte criminelen ter wereld. Zijn echtgenote, Emma Coronel Aispuro, is ook bekend geworden door haar band met El Chapo. Na jarenlange wachten is Emma Coronel Aispuro recentelijk vrijgelaten uit de gevangenis in de Verenigde Staten.

Emma Coronel Aispuro is geboren in Durango, Mexico, en is de dochter van twee Mexicaanse boeren. Ze werd verliefd op El Chapo toen ze 17 jaar oud was en trouwde met hem toen ze 18 was. Ze kreeg twee kinderen met El Chapo, maar het paar bleef nooit lang bij elkaar.

In februari 2021 werd Emma Coronel Aispuro gearresteerd in de Verenigde Staten en beschuldigd van het helpen van El Chapo bij het organiseren van drugsroutes. Ze werd ook beschuldigd van het helpen van El Chapo om te ontsnappen uit de gevangenis in 2015.

Na maandenlang verhoor en onderzoek is Emma Coronel Aispuro uiteindelijk vrijgelaten uit de gevangenis. Hoewel ze nog steeds wordt beschuldigd van het helpen van El Chapo bij het organiseren van drugsroutes, zal ze geen gevangenisstraf krijgen. In plaats daarvan zal ze een aantal beperkingen moeten volgen, zoals het dragen van een elektronisch harnas en het melden bij de autoriteiten.

Hoewel Emma Coronel Aispuro vrij is, zal ze waarschijnlijk niet terugkeren naar Mexico. Ze heeft aangegeven dat ze liever in de Verenigde Staten blijft om haar kinderen te zien.

De vrijlating van Emma Coronel Aispuro is een grote stap voorwaarts voor haar en haar familie. Hoewel El Chapo nog steeds in de gevangenis zit, kan Emma Coronel Aispuro nu eindelijk weer met haar kinderen samen zijn.