NAC Breda over ontslag trainer Peter Hyballa: ‘Op de werkvloer voelde men zich regelmatig onveilig’

NAC Breda heeft de samenwerking met trainer Peter Hyballa beëindigd. De club uit Breda heeft deze beslissing genomen na een onderzoek naar de werkomstandigheden in het team. Volgens NAC Breda voelden de spelers zich regelmatig onveilig op de werkvloer.

Het onderzoek naar de werkomstandigheden bij NAC Breda is in gang gezet nadat er meerdere klachten waren over de manier waarop Hyballa met de spelers omging. De klachten gingen over intimidatie, ongewenst gedrag en een gebrek aan respect.

De resultaten van het onderzoek zijn duidelijk: er was sprake van een onveilige werkomgeving. NAC Breda heeft daarom besloten om de samenwerking met Hyballa te beëindigen. De club wil een veilige en respectvolle omgeving creëren voor alle spelers en medewerkers.

Hyballa was sinds september 2018 trainer bij NAC Breda. Onder zijn leiding heeft de club twee keer de nacompetitie gespeeld, maar het is nooit gelukt om promotie af te dwingen. Hyballa was daarom al langer onder vuur komen te liggen bij NAC Breda.

NAC Breda heeft aangekondigd dat er een nieuwe trainer wordt aangesteld. De club wil zo snel mogelijk verder met het seizoen en hopen dat de nieuwe trainer meer succes zal hebben dan Hyballa.