Politie arresteert zeven personen na grote vechtpartij in Leeuwarden

Afgelopen vrijdagavond heeft de politie in Leeuwarden zeven personen gearresteerd na een grote vechtpartij in het centrum van de stad. De vechtpartij brak uit tussen twee groepen mensen die elkaar tegenkwamen op de Grote Markt.

Volgens de politie hadden de twee groepen al eerder ruzie gehad en was er sprake van een escalatie. Er ontstond een vechtpartij waarbij deelnemers zich met messen, knuppels en andere voorwerpen tegen elkaar verzetten.

De politie kreeg meldingen van omstanders en kwam ter plaatse om de situatie te beoordelen. Zij hebben de zeven personen gearresteerd en naar het politiebureau gebracht voor verdere verhoren.

De politie heeft aangegeven dat er geen gewonden zijn gevallen bij de vechtpartij. Zij gaan verder onderzoek doen naar de toedracht van de vechtpartij en hebben aangegeven dat er mogelijk meer personen bij betrokken zijn geweest.

De gemeente Leeuwarden heeft een verklaring uitgegeven waarin staat dat zij de politie bedanken voor hun snelle en professionele optreden. Zij hebben ook aangegeven dat zij niet tolereren dat er geweld wordt gebruikt in hun stad en dat zij de veiligheid van hun burgers zullen blijven waarborgen.