Oktober: Zorgpersoneel en kwetsbaren kunnen najaarsprik tegen corona halen

Oktober is een belangrijke maand voor zorgpersoneel en kwetsbare personen in Nederland. Vanaf deze maand kunnen zij een najaarsprik tegen corona halen. Deze prik is bedoeld om hen te beschermen tegen het coronavirus.

De najaarsprik is een vervolg op de zomervaccinatie die in juli is gestart. Deze vaccinatie was gericht op mensen die het meest kwetsbaar zijn voor het virus, zoals ouderen en mensen met een chronische aandoening. De najaarsprik is bedoeld voor mensen die de zomervaccinatie niet hebben gehad.

Het RIVM raadt zorgpersoneel en kwetsbare personen aan om de najaarsprik te halen. Zij kunnen hiervoor terecht bij hun huisarts of bij een vaccinatiecentrum. Het is belangrijk dat zij deze prik halen om zichzelf en anderen te beschermen tegen het virus.

De najaarsprik is gratis en er is geen verwijzing nodig van de huisarts. Het is belangrijk dat mensen die in aanmerking komen voor de vaccinatie hun afspraak maken bij hun huisarts of bij een vaccinatiecentrum.

Het RIVM raadt ook aan dat mensen die al eerder gevaccineerd zijn, hun tweede prik op tijd halen. Dit is belangrijk om optimale bescherming tegen het virus te krijgen.

Oktober is dus een belangrijke maand voor zorgpersoneel en kwetsbare personen in Nederland. Zij kunnen vanaf deze maand een najaarsprik tegen corona halen om zichzelf en anderen te beschermen tegen het virus. Het is belangrijk dat zij hun afspraak maken bij hun huisarts of bij een vaccinatiecentrum.