PvdD-Kamerlid Vestering treedt af na geschil binnen partij

Het PvdD-Kamerlid Joris Vestering heeft aangekondigd dat hij zal aftreden als Kamerlid. Dit komt na een geschil binnen de partij. Vestering was al een tijdje ontevreden over de koers die de partij voerde.

Het geschil binnen de partij draaide om de verkiezingen van 2021. Vestering wilde dat de partij meer links zou gaan staan, terwijl andere leden meer naar het centrum wilden. Uiteindelijk werd er besloten om een compromis te sluiten, maar Vestering was hier niet mee akkoord.

Vestering heeft aangegeven dat hij zijn Kamerzetel wil inleveren. Hij zei dat hij het niet eens was met de koers die de partij voerde en dat hij niet langer in staat was om de partij te vertegenwoordigen.

Het is jammer dat Vestering het Kamerlidmaatschap opgeeft, omdat hij een belangrijke stem was binnen de partij. Hij stond bekend om zijn progressieve standpunten en was een voorvechter van duurzaamheid.

Het is nog niet bekend wie Vestering zal opvolgen als Kamerlid. De partij zal waarschijnlijk een verkiezing houden om een nieuw lid te kiezen.

Het is jammer dat Vestering het Kamerlidmaatschap opgeeft, maar het is begrijpelijk dat hij niet langer de partij kan vertegenwoordigen als hij het niet eens is met de koers die de partij voert. Hopelijk kan de partij snel een nieuw lid kiezen en de verdeeldheid binnen de partij verminderen.