Jumbo-Visma domineert Vuelta opnieuw met ritzege van Vingegaard op dramatische dag

De Nederlandse wielerploeg Jumbo-Visma heeft opnieuw de Vuelta a España gedomineerd. Jonatan Vingegaard won de zevende etappe van deze editie, een bergrit van 192 kilometer tussen Vitoria-Gasteiz en Villanueva de Valdegovía.

De Nederlander was de beste in een spannende sprintfinish, waarin hij de Colombiaan Daniel Martinez en de Brit Adam Yates versloeg. Vingegaard is de tweede Nederlandse ritwinnaar in deze Vuelta, na Primoz Roglic, die vorige week de vijfde etappe won.

De dag was echter ook dramatisch. De Italiaan Diego Ulissi, die tweede stond in het klassement, crashte hard op ongeveer 25 kilometer van de finish. Hij moest het peloton laten gaan en verloor meer dan twintig minuten.

Het was een moeilijke dag voor Ulissi, maar ook voor Jumbo-Visma. Roglic, die leider was in het algemeen klassement, kreeg problemen met zijn fiets en verloor veel tijd. Hij kwam als zesde over de finish, meer dan twee minuten achter Vingegaard.

Desondanks blijft Roglic leider in het algemeen klassement. Hij heeft een voorsprong van 1 minuut en 24 seconden op de Brit Yates en 1 minuut en 44 seconden op de Colombiaan Martinez.

Jumbo-Visma blijft daarmee de dominante ploeg in de Vuelta. Met twee ritoverwinningen en een leider in het algemeen klassement hebben ze bewezen dat ze een van de sterkste ploegen in het peloton zijn.