5.200 doden door overstromingen in Libische stad Derna

5.200 doden door overstromingen in Libische stad Derna

De Libische stad Derna is getroffen door een verschrikkelijke tragedie. Volgens de Libische autoriteiten hebben overstromingen in de stad geleid tot het verlies van 5.200 mensenlevens.

De overstromingen begonnen op 7 april 2021, toen een zware regenbui de stad trof. De stortvloed aan water heeft de stad overspoeld, waardoor veel gebouwen ingestort zijn. Ook hebben de overstromingen veel wegen en bruggen ondergelopen.

De Libische autoriteiten hebben melding gemaakt van 5.200 dodelijke slachtoffers als gevolg van de overstromingen. Daarnaast zijn er ook veel mensen gewond geraakt en is er veel materiële schade aangericht.

De Libische regering heeft aangekondigd dat er hulp zal worden verstrekt aan de slachtoffers van de overstromingen. Er zijn al hulpgoederen naar Derna gestuurd, waaronder voedsel, medicijnen en andere benodigdheden. Ook zijn er reddingswerkers aanwezig om te helpen bij het zoeken naar overlevenden.

Deze tragedie is een harde les voor de Libische autoriteiten. Er moeten maatregelen worden genomen om te voorkomen dat dit soort rampen in de toekomst nogmaals plaatsvinden. Daarnaast moet er ook meer aandacht worden besteed aan het verbeteren van de infrastructuur in Libië, zodat de bevolking beter beschermd is tegen natuurrampen.

Het is een verschrikkelijke tragedie die veel leed heeft veroorzaakt in Derna. We hopen dat de slachtoffers en hun families de kracht kunnen vinden om door te gaan met hun leven en dat de regering de juiste maatregelen neemt om dit soort rampen in de toekomst te voorkomen.