Duizenden Lichamen Geborgen na Overstromingen in Libische Stad Derna

Duizenden Lichamen Geborgen na Overstromingen in Libische Stad Derna

Duizenden lichamen zijn geborgen uit de overstromingen in de Libische stad Derna. De overstromingen, die plaatsvonden op 30 oktober, werden veroorzaakt door een zware regenval die de stad overspoelde. De stad Derna, gelegen in het noordoosten van Libiƫ, is een van de meest bevolkte steden in het land.

De Libische autoriteiten hebben aangekondigd dat er meer dan duizend lichamen geborgen zijn uit de overstromingen. De meeste slachtoffers waren kinderen en ouderen. De Libische regering heeft ook aangekondigd dat er hulp wordt geboden aan de families van de slachtoffers.

De Libische regering heeft ook aangekondigd dat er maatregelen worden genomen om te voorkomen dat dit soort rampen zich in de toekomst herhaalt. Er is een team opgericht om de stad te inspecteren en te onderzoeken hoe de overstromingen konden plaatsvinden. Er wordt ook gekeken naar manieren om de infrastructuur te verbeteren om toekomstige overstromingen te voorkomen.

De Libische regering heeft ook aangekondigd dat er financiƫle steun wordt geboden aan de families van de slachtoffers. Er is ook een fonds opgericht om de families te helpen met hun levensonderhoud.

De overstromingen in Derna zijn een tragedie voor de stad en voor het hele land. Het is belangrijk dat er maatregelen worden genomen om toekomstige rampen te voorkomen en dat er hulp wordt geboden aan de families van de slachtoffers.