KNVB sluit overeenkomst met Russische cybercriminelen na digitale inbraak

KNVB sluit overeenkomst met Russische cybercriminelen na digitale inbraak

De Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) heeft een overeenkomst gesloten met Russische cybercriminelen na een digitale inbraak. De inbraak vond plaats in december 2019, waarbij de hackers toegang kregen tot persoonlijke gegevens van duizenden leden.

De KNVB heeft een overeenkomst gesloten met de hackers om de schade te beperken. De hackers hebben beloofd om geen persoonlijke informatie meer te stelen of te gebruiken. Daarnaast hebben ze ook beloofd om geen toegang meer te krijgen tot de KNVB-systemen.

De KNVB heeft ook maatregelen genomen om de veiligheid van hun systemen te verbeteren. Ze hebben bijvoorbeeld hun beveiligingssoftware bijgewerkt en hun netwerk beveiligd met sterke wachtwoorden. Ook hebben ze hun systemen gescand op mogelijke kwetsbaarheden.

De KNVB heeft ook aanbevolen dat leden hun persoonlijke gegevens zoals wachtwoorden regelmatig wijzigen. Ook hebben ze aanbevolen dat leden hun accounts regelmatig controleren op ongeautoriseerde toegang.

Hoewel de KNVB de schade heeft beperkt, is het belangrijk dat mensen hun persoonlijke gegevens goed beveiligen. Cybercriminelen zijn steeds slimmer en bedrevener in het stelen van gegevens, dus het is belangrijk dat mensen hun accounts goed beveiligen.