Ex-wielrenner uit Frankrijk beschuldigt Jumbo-Visma van mechanische doping tijdens Vuelta

Ex-wielrenner uit Frankrijk beschuldigt Jumbo-Visma van mechanische doping tijdens Vuelta

Ex-wielrenner Jonathan Breyne uit Frankrijk heeft Jumbo-Visma beschuldigd van mechanische doping tijdens de Vuelta a España. Breyne, die voorheen bij de ploeg reed, beweert dat hij een motor in de fiets van een van de renners heeft gezien.

De Belgische renner, die in 2017 voor Jumbo-Visma reed, beweert dat hij een motor in de fiets van een van de renners heeft gezien tijdens de Vuelta a España. Hij zei dat hij de motor heeft gezien toen hij naar de fiets van een van de renners keek.

De ploeg heeft ontkend dat er mechanische doping plaatsvond. Ze hebben gezegd dat ze geen enkele vorm van doping toestaan en dat ze alle regels volgen. Ze hebben ook gezegd dat ze geen commentaar hebben op de beschuldigingen van Breyne.

Hoewel Breyne’s beschuldigingen niet zijn bevestigd, is mechanische doping een ernstig probleem in de wielersport. Het is verboden door de UCI, de internationale wielerunie, en kan leiden tot ernstige sancties. Als de beschuldigingen waar blijken te zijn, kan Jumbo-Visma worden gestraft met een boete of zelfs een schorsing.

Hoewel Breyne’s beschuldigingen nog moeten worden bevestigd, is het belangrijk om te onthouden dat mechanische doping niet wordt getolereerd in de wielersport. Als er bewijs is dat Jumbo-Visma hieraan schuldig is, zullen ze waarschijnlijk worden gestraft.