LG krijgt boete van 8 miljoen euro wegens prijsmanipulatie van tv's

LG krijgt boete van 8 miljoen euro wegens prijsmanipulatie van tv’s

LG heeft een boete van 8 miljoen euro gekregen van de Europese Commissie voor het manipuleren van de prijzen van hun televisies. De Europese Commissie heeft bevestigd dat LG tussen 2011 en 2015 de prijzen van hun televisies in verschillende Europese landen heeft gemanipuleerd.

Volgens de Europese Commissie heeft LG de prijzen van hun televisies in verschillende landen gemanipuleerd door middel van een complex systeem van kortingen en bonussen. Het bedrijf zou de prijzen hebben verhoogd door de kortingen en bonussen te verminderen, waardoor consumenten meer moesten betalen voor hun televisies.

De Europese Commissie heeft bevestigd dat LG deze praktijken heeft gebruikt om concurrentie tegen te gaan en zo hun marktaandeel te vergroten. De boete is bedoeld om bedrijven te ontmoedigen om dergelijke praktijken te gebruiken.

De boete die LG heeft gekregen is een sterk signaal dat bedrijven niet mogen manipuleren met prijzen om concurrentie tegen te gaan. Het is belangrijk dat bedrijven zich aan de regels houden en de consument eerlijke prijzen bieden. Als bedrijven zich niet aan de regels houden, kunnen ze ernstige consequenties ondervinden.