Tweede Kamer eist dat minister datum aanpast voor carnaval doorstroomtoets

Tweede Kamer eist dat minister datum aanpast voor carnaval doorstroomtoets

De Tweede Kamer heeft minister Arie Slob van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap gevraagd de datum te veranderen voor de carnaval doorstroomtoets. Deze toets wordt gebruikt om te bepalen of leerlingen naar een hoger niveau mogen doorstromen.

De carnaval doorstroomtoets is een belangrijk onderdeel van het onderwijs in Nederland. Het is een toets die leerlingen aan het einde van het schooljaar moeten afleggen om te bepalen of ze naar een hoger niveau mogen doorstromen. De toets wordt normaal gesproken in maart afgenomen, maar dit jaar valt de toets in de carnavalsperiode.

De Tweede Kamer heeft minister Slob gevraagd de datum voor de toets te veranderen, omdat veel leerlingen tijdens de carnaval niet op school zijn. De Kamer is van mening dat de toets niet eerlijk is als leerlingen niet de kans krijgen om goed voorbereid te zijn.

Minister Slob heeft aangegeven dat hij de datum voor de toets wil veranderen, maar hij heeft ook gezegd dat hij dit alleen kan doen als er voldoende tijd is om alle betrokken partijen op de hoogte te stellen. Hij heeft toegezegd dat hij zal kijken of er een manier is om de datum te veranderen zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van de toets.

Het is belangrijk dat er een eerlijke toets wordt afgenomen, zodat leerlingen op een goede manier naar het volgende niveau kunnen doorstromen. De Tweede Kamer hoopt dat minister Slob snel een oplossing vindt, zodat leerlingen niet benadeeld worden door de carnaval.