Directeur Völler vreest geen straf voor Duitsland tegen Frankrijk: ‘We blijven Duitsland’

De Duitse voetbalbond en directeur Oliver Völler hebben aangekondigd dat ze geen straf verwachten voor het Duitse team tegen Frankrijk in hun aankomende Euro 2020-wedstrijd.

De twee landen staan op het punt om elkaar te ontmoeten in een groepswedstrijd op 15 juni, maar er zijn zorgen dat de Duitse spelers een straf zullen krijgen als gevolg van hun gedrag tijdens hun laatste ontmoeting in oktober.

Directeur Völler heeft echter bevestigd dat hij niet verwacht dat er een straf komt. Hij zei: “We blijven Duitsland. We zullen ons gedrag aanpassen en respectvol zijn tegenover de tegenstander. We verwachten geen straf.”

De Duitse voetbalbond heeft ook aangekondigd dat ze de spelers extra training en coaching zullen geven om ervoor te zorgen dat ze hun gedrag aanpassen. Ze zullen ook extra regels invoeren om ervoor te zorgen dat er geen herhaling is van de incidenten van oktober.

De Duitse voetbalbond hoopt dat deze maatregelen ervoor zullen zorgen dat er geen straf komt voor de spelers en dat de wedstrijd tussen Duitsland en Frankrijk een fairplay-wedstrijd wordt. De bond is ervan overtuigd dat de spelers in staat zullen zijn om hun gedrag te verbeteren en dat ze respectvol zullen blijven tegenover de tegenstander.