Pakistaan veroordeeld tot twaalf jaar gevangenisstraf voor oproep tot moord op Geert Wilders

Afgelopen week is een Pakistaanse man veroordeeld tot twaalf jaar gevangenisstraf voor het oproepen tot moord op Geert Wilders. De man, die anoniem wil blijven, had een bericht geplaatst op Facebook waarin hij opriep om de Nederlandse politicus te vermoorden.

De rechtbank in Den Haag oordeelde dat de man schuldig was aan het oproepen tot moord en veroordeelde hem tot twaalf jaar gevangenisstraf. Volgens de rechter was het bericht dat de man had geplaatst “een duidelijke bedreiging” en was het “onacceptabel”.

Het bericht dat de man had geplaatst was gericht aan een andere Pakistaanse man die eerder al een bedreiging had geuit tegen Wilders. In zijn bericht schreef de veroordeelde: “Als je niet in staat bent om Geert Wilders te vermoorden, dan ben je niet echt een man.”

De veroordeelde heeft zijn bericht later verwijderd, maar de politie had het al ontdekt en hij werd gearresteerd. De man heeft zich schuldig gemaakt aan het oproepen tot moord en is veroordeeld tot twaalf jaar gevangenisstraf.

De veroordeling is een duidelijk signaal dat Nederland niet tolereert dat mensen oproepen tot geweld tegen anderen. Het is belangrijk dat mensen weten dat dergelijk gedrag niet wordt getolereerd en dat degenen die het doen, ernstige straffen kunnen verwachten.