Brazilië staat klaar om Poetin te arresteren als hij naar de G20-top komt in 2021

Brazilië staat klaar om Poetin te arresteren als hij naar de G20-top komt in 2021

De G20-top in 2021 zal plaatsvinden in Brazilië en het land heeft aangekondigd dat het klaar staat om de Russische president Vladimir Poetin te arresteren als hij naar de top komt. Deze aankondiging komt na een reeks incidenten waarbij Poetin beschuldigd wordt van het verstoren van de internationale orde.

In 2014 annexeerde Poetin de Krim, wat leidde tot een internationale crisis. In 2018 werd hij ook beschuldigd van het vergiftigen van de Russische oppositieleider Aleksei Navalny. Deze incidenten hebben geleid tot een toenemende spanning tussen Rusland en de rest van de wereld.

Brazilië heeft aangekondigd dat het Poetin zal arresteren als hij naar de G20-top komt. Het land zegt dat het niet tolereert dat Poetin de internationale orde verstoort. Als Poetin wordt gearresteerd, zal hij worden berecht voor zijn misdaden.

Het is nog onduidelijk of Poetin naar de G20-top zal komen. Als hij komt, zal Brazilië hem waarschijnlijk arresteren. Het is een duidelijk signaal dat Brazilië niet tolereert dat Poetin de internationale orde verstoort. Het is ook een teken dat Brazilië klaar is om op te treden tegen degenen die de internationale wetten overtreden.