Djokovic eert Kobe Bryant met speciale Grand Slam-titelshirt

Djokovic eert Kobe Bryant met speciale Grand Slam-titelshirt

Novak Djokovic, de nummer één van de wereld in het mannentennis, heeft een speciale Grand Slam-titelshirt ontworpen om zijn respect te tonen voor de overleden basketballer Kobe Bryant. Het shirt is ontworpen door de Italiaanse kledingontwerper Giorgio Armani en heeft de naam ‘KOBE’ op de borst.

Djokovic won zijn achttiende Grand Slam-titel op de Australian Open in februari 2020. Hij droeg het speciale shirt tijdens de finale tegen Dominic Thiem. Na de wedstrijd vertelde Djokovic dat hij het shirt had ontworpen om zijn respect te tonen voor de overleden Kobe Bryant.

Kobe Bryant was een legendarische basketbalspeler die in januari 2020 overleed bij een helikopterongeluk. De wereld was geschokt door zijn plotselinge dood en veel mensen, waaronder Djokovic, hebben hun respect getoond door middel van speciale herdenkingsacties.

Djokovic heeft al eerder speciale shirts ontworpen om zijn respect te tonen voor andere atleten. Bijvoorbeeld, voor de finale van de US Open in 2018 droeg hij een shirt met de naam ‘Agassi’ om zijn respect te tonen voor Andre Agassi.

Het speciale shirt van Djokovic is een mooie manier om zijn respect te tonen voor Kobe Bryant en zal een herinnering blijven aan de legendarische basketbalspeler.