Rubiales stapt op als gevolg van wekenlange strijd rondom Spaanse voetbalbestuurder

De afgelopen weken heeft de Spaanse voetbalwereld in rep en roer gezeten. Luis Rubiales, de president van de Spaanse voetbalbond, heeft besloten om op te stappen als gevolg van een wekenlange strijd rondom zijn bestuur.

Deze strijd begon toen Rubiales besloot om de Spaanse nationale coach, Julen Lopetegui, te ontslaan. Dit gebeurde slechts twee dagen voor het begin van het WK 2018. Dit ontslag was het gevolg van een onverwachte aankondiging dat Lopetegui de nieuwe coach van Real Madrid zou worden.

Hoewel Rubiales de steun had van de meeste Spaanse voetbalfans, kreeg hij ook veel kritiek. Sommige mensen vonden dat hij te streng was geweest en dat hij Lopetegui had moeten toestaan om het WK af te maken. Anderen vonden dat hij niet genoeg had gedaan om de situatie te voorkomen.

Deze kritiek leidde tot een wekenlange strijd tussen Rubiales en verschillende leden van de Spaanse voetbalbond. Uiteindelijk besloot Rubiales om op te stappen als gevolg van deze strijd.

Hoewel Rubiales’ vertrek een verlies is voor de Spaanse voetbalwereld, is het ook een kans voor de bond om een nieuwe start te maken. De nieuwe president zal de kans krijgen om de relatie tussen de bond en de fans te herstellen en een nieuwe toekomst voor het Spaanse voetbal te creëren.