Kopecky verovert eindzege in Ladies Tour, Wiebes wint etappe en Van Vleuten neemt afscheid

De Ladies Tour is afgelopen en heeft een winnaar opgeleverd. De Slovaakse kampioene Anna Kopecky heeft de eindzege veroverd. De Nederlandse Lorena Wiebes won de laatste etappe, waar Annemiek van Vleuten afscheid nam van de wielersport.

Kopecky begon de laatste etappe met een voorsprong van twee seconden op de tweede plaats. In de laatste kilometers reed ze weg uit het peloton en won zo de eindzege. Wiebes finishte als tweede, waardoor zij de laatste etappe won.

Van Vleuten, die als achtste eindigde in het algemeen klassement, nam afscheid van de wielersport. De Nederlandse had al aangekondigd dat de Ladies Tour haar laatste race zou zijn. Ze kreeg een warm applaus van het publiek en haar mederijders.

Kopecky was blij met haar overwinning en zei: “Ik ben zo blij dat ik deze race heb gewonnen. Het was een mooie week en ik ben dankbaar voor de steun die ik heb gekregen.”

De Ladies Tour was een geslaagde race met veel mooie momenten. Kopecky veroverde de eindzege, Wiebes won de laatste etappe en Van Vleuten nam afscheid van de wielersport.