Diede de Groot Wint 20e Grand Slam-Titel bij US Open en Naderd Record van Vergeer

Diede de Groot heeft een geweldige prestatie geleverd door de 20e Grand Slam-titel van haar carrière te winnen bij de US Open. De Nederlandse tennisser heeft hiermee het record van Esther Vergeer genaderd, die 24 Grand Slam-titels heeft gewonnen.

De Groot, die als nummer twee van de wereld is gerangschikt, versloeg de nummer één, Yui Kamiji, in twee sets met 6-2 en 6-4. De wedstrijd duurde slechts een uur en twee minuten.

De Groot was duidelijk opgetogen na haar overwinning en zei: “Ik ben zo blij dat ik deze titel heb gewonnen. Ik heb er hard voor gewerkt en het is een geweldig gevoel om deze prestatie te bereiken.”

De Groot heeft al een aantal Grand Slam-titels op haar naam staan, waaronder de Australian Open, Roland Garros en Wimbledon. Ze heeft ook een aantal andere toernooien gewonnen, waaronder de Japan Open, de British Open en de Dutch Open.

Met deze overwinning is De Groot nu op weg naar het record van Vergeer. Vergeer won 24 Grand Slam-titels tijdens haar carrière en staat nu nog steeds bovenaan de lijst met meeste Grand Slam-titels.

De Groot heeft nog een lange weg te gaan voordat ze dit record kan verbreken, maar met haar prestaties tot nu toe is ze al een grote inspiratie voor veel mensen. Als ze blijft werken aan haar spel, is er geen twijfel dat ze dit record kan verbreken.