De schadevergoeding bij inzittendenverzekering, ook als je zelf schuldig bent

Inzittendenverzekeringen bieden een belangrijke bescherming voor mensen die in een auto reizen. Deze verzekeringen dekken schade aan de inzittenden als er een ongeval plaatsvindt. Maar wat gebeurt er als de bestuurder zelf schuldig is aan het ongeval?

In dat geval zal de verzekeraar de schade aan de inzittenden vergoeden, ook als de bestuurder zelf schuldig is. Dit komt omdat de verzekeraar de schade aan de inzittenden wil vergoeden, ongeacht wie er schuldig is.

Het is belangrijk om te weten dat de verzekeraar alleen schadevergoeding zal betalen als de bestuurder een geldige verzekering heeft. Als de bestuurder geen geldige verzekering heeft, zal de verzekeraar geen schadevergoeding betalen.

Het is ook belangrijk om te weten dat de verzekeraar alleen schadevergoeding zal betalen als het ongeval wordt veroorzaakt door een andere partij. Als het ongeval wordt veroorzaakt door de bestuurder zelf, zal de verzekeraar geen schadevergoeding betalen.

In sommige gevallen kan de verzekeraar ook een deel van de schadevergoeding weigeren als de bestuurder zelf schuldig is. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als de bestuurder onder invloed was of als hij of zij te hard reed.

Al met al is het belangrijk om te weten dat inzittendenverzekeringen schadevergoeding bieden aan de inzittenden, ook als de bestuurder zelf schuldig is. Het is echter belangrijk om te weten dat er bepaalde voorwaarden gelden en dat de verzekeraar soms een deel van de schadevergoeding kan weigeren.