Van Vleuten na haar laatste meters als profrenster: ‘Ik voel me een geluksvogel’

Marianne Vos en Annemiek van Vleuten zijn twee van de meest succesvolle wielrensters uit Nederland. Van Vleuten heeft zojuist haar laatste meters als profrenster gereden. Na een carrière van meer dan twintig jaar, waarin ze vele successen heeft behaald, is ze trots dat ze haar carrière op deze manier heeft afgesloten.

Van Vleuten begon haar carrière als junior in 1999. Ze won de wereldtitel in de tijdrit in 2003 en werd in 2005 Nederlands kampioene. In de jaren daarna won ze tal van wedstrijden, waaronder de Giro Rosa in 2011 en de Ronde van Vlaanderen in 2012.

In 2016 won Van Vleuten de Olympische titel in de tijdrit. Ze werd daarmee de eerste Nederlandse vrouw die olympisch goud won in het wielrennen. In 2017 won ze ook nog de wereldtitel in de tijdrit.

Na twintig jaar als profrenster is Van Vleuten nu gestopt. Ze heeft er een prachtige carrière op zitten, waarin ze vele successen heeft behaald. Ze is dan ook trots dat ze haar carrière op deze manier heeft afgesloten.

“Ik voel me een geluksvogel”, aldus Van Vleuten. “Het is een geweldig gevoel om na twintig jaar te weten dat ik mijn carrière op deze manier heb afgesloten. Ik ben dankbaar voor alle mensen die me hebben geholpen om mijn doelen te bereiken en ik ben trots op wat ik heb bereikt.”

Van Vleuten heeft aangekondigd dat ze zich nu gaat richten op andere projecten, zoals het bevorderen van vrouwen in de sport en het ondersteunen van jonge rensters. Ze hoopt dat haar verhaal anderen kan inspireren om hun dromen na te jagen.

Het is duidelijk dat Van Vleuten een grote invloed heeft gehad op de wielersport in Nederland. Met haar vele successen heeft ze laten zien dat alles mogelijk is als je hard werkt en je dromen achterna gaat. We wensen haar veel succes met haar nieuwe projecten en hopen dat ze nog veel meer mensen kan inspireren.