Voedselprijzen dalen en ic’s ongekend rustig: dit is het goede nieuws

De laatste maanden hebben veel mensen te maken gehad met de gevolgen van de coronacrisis. De economie is hard getroffen, maar er is ook goed nieuws. Voedselprijzen dalen en de industriële productie is ongekend rustig.

Volgens de Europese Centrale Bank (ECB) zijn voedselprijzen in de eurozone in april met 1,6 procent gedaald ten opzichte van een jaar eerder. Dit is het grootste jaarlijkse dalende cijfer sinds januari 2015. De prijsdalingen werden vooral veroorzaakt door lagere prijzen voor vlees, vis en zuivelproducten.

De industriële productie in de eurozone daalde in april met 11,7 procent ten opzichte van een jaar eerder. Dit is het grootste jaarlijkse dalende cijfer sinds de ECB deze gegevens begon te verzamelen in januari 2000. Deze daling werd veroorzaakt door een scherpe terugval in de productie van auto’s, chemische producten en metaalproducten.

Deze cijfers tonen aan dat de economie hard wordt getroffen door de coronacrisis. Maar er is ook goed nieuws: voedselprijzen dalen en de industriële productie is ongekend rustig. Dit betekent dat consumenten meer geld kunnen besparen op hun voedselaankopen. Bovendien kunnen bedrijven hun kosten verlagen door de lagere productiekosten.

Hoewel de economische situatie nog steeds onzeker is, bieden de lage voedselprijzen en de rustige industriële productie consumenten en bedrijven een kans om te besparen. Het is belangrijk dat mensen en bedrijven hun geld goed besteden om zo de economie te helpen herstellen.