“Zeven dagen achtereen hittegolf in september: eerste regionale record voor Nederland”

Deze septembermaand heeft Nederland een regionaal record gebroken: zeven dagen achtereen heeft het land een hittegolf meegemaakt. Deze hittegolf is de langste ooit gemeten in Nederland.

De hittegolf begon op maandag 21 september en duurde tot en met zondag 27 september. De temperatuur steeg boven de 25 graden Celsius, wat het officiƫle kenmerk is van een hittegolf.

Deze hittegolf is een bijzondere gebeurtenis, omdat het de langste ooit gemeten is in Nederland. Het vorige record stond al sinds 1947 op zes dagen achtereen.

De hittegolf heeft veel mensen in Nederland verrast. Veel mensen hadden niet verwacht dat het zo warm zou worden in september. Ook veel bedrijven en instellingen hadden hier niet op gerekend.

De hittegolf heeft ook gevolgen gehad voor de natuur. Veel planten en dieren hebben het warm weer niet goed kunnen verdragen. Er zijn veel bosbranden geweest en er zijn veel dieren overleden door de hitte.

Hoewel de hittegolf voor veel mensen een verrassing was, is het ook een teken dat het klimaat aan het veranderen is. Het is belangrijk dat we hiermee rekening houden en maatregelen nemen om de gevolgen van de klimaatverandering te beperken.