Marokko: Boven 2.000 doden na aardbeving, overlevenden slapen buiten

Marokko: Boven 2.000 doden na aardbeving, overlevenden slapen buiten

De aardbeving die op 24 februari 2021 plaatsvond in het noorden van Marokko heeft een enorme schade aangericht. Er zijn meer dan 2.000 doden gevallen en meer dan 10.000 mensen zijn gewond geraakt. De aardbeving was de zwaarste die Marokko sinds 1994 heeft meegemaakt.

De aardbeving had een kracht van 6,5 op de schaal van Richter. Het epicentrum was in de regio Al Hoceima, waar de meeste schade is aangericht. Er zijn meer dan 1.500 gebouwen verwoest en veel mensen zijn hun huizen kwijtgeraakt.

De overlevenden slapen buiten omdat ze bang zijn voor nieuwe aardbevingen. Er is een grote hoeveelheid hulpgoederen naar de getroffen gebieden gestuurd, waaronder voedsel, water en medicijnen.

De Marokkaanse regering heeft aangekondigd dat er een nationale rouwdag zal worden gehouden om de slachtoffers te herdenken. Er is ook een fonds opgericht om de slachtoffers te helpen bij het herstel van hun levens.

Het is een tragedie voor Marokko. De overlevenden hebben veel steun nodig om hun levens weer op te bouwen. We hopen dat de internationale gemeenschap hen zal blijven steunen in deze moeilijke tijd.