Poetin wordt ontvangen op Braziliaanse top, ondanks dat Brazilië hem zou moeten aanhouden

De Russische president Vladimir Poetin is onlangs ontvangen op een top in Brazilië, ondanks dat Brazilië hem zou moeten aanhouden. De top was georganiseerd door de Braziliaanse president Jair Bolsonaro en Poetin was de enige buitenlandse gast.

Het is opmerkelijk dat Brazilië Poetin heeft ontvangen, omdat hij verdacht wordt van het beïnvloeden van de Amerikaanse verkiezingen in 2016. De Amerikaanse regering heeft Brazilië gevraagd om Poetin aan te houden, maar Brazilië heeft dit verzoek afgewezen.

De Braziliaanse president Bolsonaro heeft verklaard dat hij Poetin heeft ontvangen omdat hij een “belangrijke leider” is en dat hij de verhouding tussen Rusland en Brazilië wil verbeteren. Bolsonaro heeft ook gezegd dat hij de Amerikaanse regering respecteert, maar dat hij zijn eigen beslissingen neemt.

Het is duidelijk dat Brazilië een belangrijke speler is in de internationale politiek en dat het land zijn eigen agenda volgt. Hoewel Brazilië Poetin heeft ontvangen, is het nog steeds onduidelijk of de verhouding tussen Rusland en Brazilië daadwerkelijk zal verbeteren.