Norovirusuitbraak op cardiologie in Flevoziekenhuis Almere

Norovirusuitbraak op cardiologie in Flevoziekenhuis Almere

Het Flevoziekenhuis in Almere heeft een norovirusuitbraak op de cardiologie afdeling gemeld. De afdeling is gesloten voor nieuwe patiënten en er worden extra maatregelen genomen om de verspreiding van het virus te voorkomen.

De symptomen van het norovirus zijn diarree, braken, buikkrampen en koorts. Het virus wordt meestal overgedragen door contact met besmette personen of door het eten van besmet voedsel. Het is belangrijk om te weten dat het norovirus zeer besmettelijk is en dat het zich snel kan verspreiden.

Het Flevoziekenhuis heeft extra maatregelen genomen om de verspreiding van het virus te voorkomen. Er worden extra hygiënemaatregelen genomen, zoals het regelmatig desinfecteren van oppervlakken en het dragen van handschoenen bij het verzorgen van patiënten. Ook worden er extra controles uitgevoerd om ervoor te zorgen dat er geen nieuwe patiënten met het virus worden opgenomen.

De artsen en verpleegkundigen in het Flevoziekenhuis vragen aan iedereen die mogelijk in contact is geweest met het virus om zich te laten testen. Als je symptomen hebt, zoals diarree, braken, buikkrampen of koorts, moet je direct contact opnemen met je huisarts.

Het Flevoziekenhuis hoopt dat de maatregelen die zijn genomen ervoor zorgen dat de uitbraak snel onder controle is. Als je vragen hebt over de norovirusuitbraak, neem dan contact op met het Flevoziekenhuis.