Marokkaanse aardbeving ervaren door Nederlanders: 'Opeens begon het hele huis te trillen'

Marokkaanse aardbeving ervaren door Nederlanders: ‘Opeens begon het hele huis te trillen’

Marokko is een land dat veel aardbevingen kent. Voor Nederlanders die in Marokko wonen of op vakantie zijn, kan het een schokkende ervaring zijn als ze een aardbeving meemaken.

Afgelopen maand kregen Nederlanders die in Marokko verbleven een schok toen er een aardbeving plaatsvond. De beving had een kracht van 4,5 op de schaal van Richter en was voelbaar in de steden Casablanca, Rabat en Tanger.

Voor veel mensen was het een angstaanjagende ervaring. “Opeens begon het hele huis te trillen,” vertelt een Nederlandse vrouw die in Casablanca woont. “Ik was zo bang dat ik niet wist wat ik moest doen. Ik rende naar buiten, maar ik wist niet waarheen.”

Gelukkig waren er geen grote schade of slachtoffers te betreuren. De Marokkaanse autoriteiten hebben direct na de beving maatregelen genomen om de bevolking te waarschuwen en te informeren over wat te doen als er weer een aardbeving plaatsvindt.

Hoewel het voor Nederlanders die in Marokko wonen of op vakantie zijn een angstaanjagende ervaring kan zijn, is het belangrijk om te weten dat aardbevingen in Marokko relatief zeldzaam zijn. Als je je goed voorbereidt en weet wat je moet doen als er een beving plaatsvindt, kun je de risico’s minimaliseren.