Evenepoel legt tranen bij Vuelta uit: 'Ik had veel negatieve gedachten'

Evenepoel legt tranen bij Vuelta uit: ‘Ik had veel negatieve gedachten’

Wielrenner Remco Evenepoel heeft tranen vergoten tijdens de Vuelta a España, waar hij als tweede eindigde. De 20-jarige Belg had een zware tijd achter de rug, waarin hij veel negatieve gedachten had.

Evenepoel begon de Vuelta met veel verwachtingen, maar hij viel al snel terug. Hij kampte met een blessure aan zijn knie en moest zich terugtrekken uit de race. Na een paar weken herstel kon hij de Vuelta hervatten, maar hij was niet meer zo sterk als voorheen.

Toen Evenepoel op het podium stond om zijn tweede plaats te vieren, kon hij zijn emoties niet meer bedwingen. Hij barstte in tranen uit en vertelde later dat hij veel negatieve gedachten had gehad tijdens de race.

“Ik heb mezelf hard gemaakt om de Vuelta te voltooien en ik heb veel negatieve gedachten gehad”, zei hij. “Ik heb mezelf voortdurend moeten motiveren om door te gaan.”

Evenepoel’s tweede plaats is een grote prestatie, gezien de moeilijke omstandigheden waaronder hij de Vuelta heeft voltooid. Hij heeft laten zien dat hij een sterke wielrenner is en dat hij in staat is om door moeilijke omstandigheden heen te komen.