Nederlandse roeiers winnen twee gouden medailles op het Wereldkampioenschap Roeien

Nederlandse roeiers winnen twee gouden medailles op het Wereldkampioenschap Roeien

Nederlandse roeiers hebben twee gouden medailles gewonnen op het Wereldkampioenschap Roeien in Linz, Oostenrijk. De Nederlandse roeiers waren de beste in de categorieën vrouwen en mannen.

De Nederlandse vrouwen wonnen de eerste gouden medaille in de vier-zonder-stuurvrouw-categorie. De vier bestond uit Femke Dekker, Inge Janssen, Marieke Keijser en Elisabeth Hogerwerf. Zij versloegen het team uit de Verenigde Staten met een verschil van meer dan twee seconden.

De tweede gouden medaille werd gewonnen door de Nederlandse mannen in de acht-met-stuurman-categorie. De acht bestond uit Jan-Willem Gabriëls, Jort van Gennip, Maarten Hurkmans, Kaj Hendriks, Roel Braas, Roelof Kleis, Thijs Visser en stuurman Diederik Simon. Zij versloegen het team uit Groot-Brittannië met een verschil van meer dan vier seconden.

De Nederlandse roeiers hebben hun prestaties op het Wereldkampioenschap Roeien bekroond met twee gouden medailles. Dit is een grote prestatie voor de Nederlandse roeiers en een mooie erkenning voor hun harde werk en toewijding.