Marokko krijgt steunbetuigingen uit binnen- en buitenland na zware aardbeving

Marokko krijgt steunbetuigingen uit binnen- en buitenland na zware aardbeving

Marokko heeft de afgelopen dagen steunbetuigingen ontvangen van binnen- en buitenland na een zware aardbeving in het zuiden van het land. De aardbeving had een kracht van 5,7 op de schaal van Richter en was gevoeld in verschillende steden, waaronder Marrakech, Agadir en Essaouira.

De Marokkaanse koning Mohammed VI heeft de slachtoffers van de aardbeving zijn medeleven betuigd en heeft de autoriteiten opgeroepen om alle noodzakelijke maatregelen te nemen om de slachtoffers te helpen. Ook heeft hij de autoriteiten opgeroepen om de schade aan gebouwen en infrastructuur te beoordelen.

De Marokkaanse regering heeft een nationale crisiscel opgericht om de situatie te beoordelen en de nodige maatregelen te nemen. De regering heeft ook aangekondigd dat ze hulp zal bieden aan de slachtoffers en dat ze alle beschikbare middelen zal inzetten om de situatie te verbeteren.

Ook hebben vele landen hun steunbetuigingen naar Marokko gestuurd, waaronder Algerije, Frankrijk, Spanje, Turkije, Egypte, Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten. Deze landen hebben hun solidariteit uitgesproken met de slachtoffers van de aardbeving en hebben hun bereidheid uitgesproken om Marokko te helpen bij het herstel.

Marokko is dankbaar voor alle steunbetuigingen die het heeft ontvangen. De regering zal blijven werken om ervoor te zorgen dat alle slachtoffers de nodige hulp krijgen en dat de schade zo snel mogelijk wordt hersteld.