Marokko: Meer dan 600 doden na zware aardbeving

Afgelopen week heeft Marokko een zware aardbeving gekend. De beving had een kracht van 6,5 op de schaal van Richter en heeft meer dan 600 doden veroorzaakt. De aardbeving had zijn epicentrum in de stad Al Hoceima, in het noorden van Marokko.

De aardbeving was zo hevig dat mensen het overal in het land voelden. Er zijn meer dan 600 mensen omgekomen en meer dan 10.000 gewonden gevallen. Er is veel schade aangericht aan gebouwen en infrastructuur.

De Marokkaanse regering heeft onmiddellijk hulp ingezet om de getroffen gebieden te helpen. Er zijn honderden reddingswerkers naar de regio gestuurd om de slachtoffers te helpen. Er zijn ook veel vrijwilligers die hulp bieden bij het opruimen van de puinhopen.

De Marokkaanse koning Mohammed VI heeft ook een nationale rouwdag uitgeroepen om de slachtoffers te herdenken. Hij heeft ook een fonds opgericht om de slachtoffers te helpen met hun herstel.

Deze tragedie is een grote schok voor Marokko en de wereld. Er zijn veel mensen die hun steun betuigen aan de slachtoffers en hun families. We hopen dat de slachtoffers en hun families de kracht vinden om door te gaan met hun leven.