Neymar overtreft Pelé als meest scorende speler ooit in Brazilië

Neymar is de nieuwe koning van het Braziliaanse voetbal. De 27-jarige voetballer heeft zojuist de record van meest scorende speler ooit in Brazilië gebroken, een record dat al meer dan 50 jaar in handen was van de legendarische Pelé.

Neymar heeft in zijn carrière tot nu toe 62 doelpunten gemaakt voor het Braziliaanse nationale team, waarmee hij Pelé’s record van 77 doelpunten overtreft. Neymar maakte zijn 62e doelpunt tijdens een vriendschappelijke wedstrijd tegen Senegal, waarin hij twee keer scoorde.

De prestatie van Neymar is nog indrukwekkender als je bedenkt dat hij slechts 27 jaar oud is. Hij heeft zijn record bereikt in slechts 101 wedstrijden, terwijl Pelé er 92 wedstrijden voor nodig had om zijn record te vestigen.

Neymar is een van de meest getalenteerde voetballers ter wereld en heeft al veel prijzen gewonnen, waaronder de Gouden Bal en de Gouden Schoen. Hij is ook een van de meest populaire voetballers ter wereld, met miljoenen volgers op sociale media.

Neymar’s prestatie is een grote verdienste voor het Braziliaanse voetbal en zal worden herinnerd als een van de grootste prestaties in de geschiedenis van het Braziliaanse voetbal. Neymar heeft laten zien dat hij een waardige opvolger is van Pelé en dat hij klaar is om de toekomst van het Braziliaanse voetbal te veranderen.