Femke Bol verbreekt 22 jaar oud record op 400 horden in Brussel

Femke Bol verbreekt 22 jaar oud record op 400 horden in Brussel

Femke Bol heeft op de Diamond League-wedstrijd in Brussel een 22 jaar oud record verbroken op de 400 meter horden. De Nederlandse atlete liep de afstand in 54,85 seconden, waarmee ze het record van de Italiaanse Antonella Bevilacqua verbeterde.

Femke Bol begon haar carrière als een veelbelovende atlete. Ze won in 2017 de Europese titel op de 400 meter horden en werd vorig jaar tweede op de Europese Indoor Championships. Haar prestatie in Brussel is een bewijs dat ze een van de beste atletes is in haar discipline.

Het verbreken van het 22 jaar oude record is een grote prestatie voor Femke Bol. Ze was zeer tevreden met haar prestatie en zei: “Ik ben heel blij met mijn prestatie. Ik heb hard gewerkt om dit record te verbreken en ik ben zo trots dat ik het heb gedaan.”

Femke Bol heeft bewezen dat ze een van de beste atletes ter wereld is op de 400 meter horden. Haar prestatie in Brussel is een bewijs dat ze een grote toekomst voor zich heeft. We hopen dat ze haar prestatie nog verder kan verbeteren en nog meer records kan verbreken.