Oranje overtuigt met aangepaste tactiek: 'Anders had het hakblok klaar gestaan'

Oranje overtuigt met aangepaste tactiek: ‘Anders had het hakblok klaar gestaan’

De Nederlandse voetbalploeg heeft de afgelopen weken een aantal grote prestaties neergezet. Na een moeizame start in de Nations League wist Oranje de laatste twee wedstrijden te winnen. De tactiek die bondscoach Ronald Koeman heeft toegepast, heeft hierbij een grote rol gespeeld.

In de eerste twee wedstrijden van de Nations League had Oranje het moeilijk. Tegen Frankrijk en Duitsland werd er verloren, waardoor er veel kritiek kwam op de tactiek van Koeman. De bondscoach besloot hierop om zijn tactiek aan te passen. In plaats van het vertrouwde 4-3-3 systeem, ging Koeman over op een 4-2-3-1 systeem.

Het resultaat was meteen zichtbaar. Oranje speelde beter en wist de laatste twee wedstrijden te winnen. Tegen Bosnië en Herzegovina werd er met 0-1 gewonnen, waarna er ook van Oostenrijk met 1-2 werd gewonnen. De aangepaste tactiek had dus duidelijk effect.

Koeman zelf was ook tevreden met de aanpassingen die hij had gedaan. “Als we niet hadden aangepast, had het hakblok klaar gestaan”, aldus de bondscoach. “We zijn nu beter in balbezit en kunnen meer druk uitoefenen op de tegenstander.”

Het is duidelijk dat Oranje overtuigt met de aangepaste tactiek. De ploeg speelt beter en is in staat om wedstrijden te winnen. Als Koeman deze tactiek blijft toepassen, zal Oranje zich steeds verder ontwikkelen en kan het misschien wel een plekje bemachtigen in de top van Europa.