Danny Masterson, acteur, beroep aantekenen tegen 30 jaar celstraf voor verkrachting

Danny Masterson, bekend van zijn rol in de populaire sitcom That ’70s Show, heeft een beroep aangetekend tegen een vonnis dat hem veroordeelt tot een gevangenisstraf van 30 jaar voor verkrachting.

Masterson werd in juni 2020 door de rechtbank in Los Angeles aangeklaagd voor het verkrachten van drie vrouwen tussen 2001 en 2003. In april 2021 werd hij schuldig bevonden aan de verkrachting van twee vrouwen en werd hij veroordeeld tot 30 jaar gevangenisstraf.

Masterson heeft sindsdien een beroep aangetekend tegen het vonnis. Zijn advocaat heeft verklaard dat het vonnis onredelijk is en dat Masterson onschuldig is. Hij stelt dat de bewijzen die tegen Masterson werden ingebracht, niet voldoende zijn om zijn schuld te bewijzen.

Masterson’s advocaat heeft ook verklaard dat de verklaringen van de slachtoffers niet consistent waren en dat er geen fysiek bewijs was om zijn schuld te bewijzen. Hij stelt ook dat de rechter de verdediging niet toestond om bepaalde getuigen te horen.

Het beroep van Masterson wordt momenteel beoordeeld door een rechter in Los Angeles. De uitspraak is nog niet bekend gemaakt, maar als het beroep wordt toegewezen, zal Masterson mogelijk niet langer veroordeeld zijn tot een gevangenisstraf van 30 jaar.