Danny Masterson, acteur, veroordeeld tot dertig jaar gevangenisstraf voor verkrachting

Danny Masterson, een bekende Amerikaanse acteur, is veroordeeld tot dertig jaar gevangenisstraf voor verkrachting. Masterson staat bekend als de acteur die de rol van Steven Hyde speelde in de populaire televisieserie That ’70s Show.

Masterson werd in juni 2020 aangeklaagd voor het verkrachten van drie vrouwen tussen 2001 en 2003. Hij werd schuldig bevonden aan twee aanklachten van verkrachting in de eerste graad en één aanklacht van verkrachting in de tweede graad.

De veroordeling van Masterson is een belangrijke stap in de strijd tegen seksueel geweld. Het is een signaal dat slachtoffers van seksueel geweld hun verhaal kunnen vertellen en dat hun verhalen serieus worden genomen.

Mastersons advocaat heeft aangekondigd dat hij in beroep gaat tegen de veroordeling. De advocaat zei dat Masterson onschuldig is en dat de veroordeling een “onrechtvaardige uitspraak” is.

Hoewel de veroordeling van Masterson een belangrijke stap is in de strijd tegen seksueel geweld, is het belangrijk om te benadrukken dat er nog veel werk te doen is. Er moet meer worden gedaan om slachtoffers te steunen en seksueel geweld te voorkomen.