Feyenoord-directeur Te Kloese volgt Van der Sar op als belangrijke Europese post

Feyenoord-directeur Te Kloese volgt Van der Sar op als belangrijke Europese post

Feyenoord-directeur Edwin van der Sar heeft een belangrijke Europese post aangenomen. Hij volgt hiermee de Mexicaanse voetbalbestuurder Dennis te Kloese op, die deze functie de afgelopen jaren heeft vervuld.

De nieuwe functie van Van der Sar is directeur voetbalontwikkeling bij de UEFA. In deze functie zal hij verantwoordelijk zijn voor het beheer en de ontwikkeling van het Europese voetbal. Hij zal zich ook bezighouden met de ontwikkeling van de Europese competities en toernooien, waaronder de Champions League en de Europa League.

Van der Sar is al jarenlang actief in het Nederlandse voetbal. Hij was eerder directeur bij Ajax, waar hij verantwoordelijk was voor de opleiding van jeugdspelers. Ook was hij directeur bij Feyenoord, waar hij verantwoordelijk was voor de sportieve prestaties van de club.

Met zijn ervaring en kennis van het Europese voetbal is Van der Sar de perfecte kandidaat om Te Kloese op te volgen als directeur voetbalontwikkeling bij de UEFA. Hij zal er alles aan doen om het Europese voetbal naar een hoger niveau te tillen.

Van der Sar is enthousiast over zijn nieuwe functie: “Ik ben erg blij dat ik deze kans krijg om me in te zetten voor het Europese voetbal. Ik kijk ernaar uit om samen met mijn collega’s te werken aan het verbeteren van het Europese voetbal.”

Met de benoeming van Van der Sar als directeur voetbalontwikkeling bij de UEFA is Feyenoord trots dat een van hun eigen directeuren zo’n belangrijke functie krijgt. Ze hopen dat hij met zijn ervaring en kennis het Europese voetbal naar een hoger niveau kan tillen.