Medvedev en Sabalenka bereiken halve finales US Open

Medvedev en Sabalenka bereiken halve finales US Open

De Russische tennisster Daniil Medvedev en de Wit-Russische Aryna Sabalenka hebben de halve finales van de US Open bereikt. Medvedev versloeg de Oostenrijkse Dominic Thiem in een spannende partij met 6-2, 7-6 (7-2), 7-5. Sabalenka versloeg haar landgenote Victoria Azarenka met 6-3, 6-2.

Medvedev, die de nummer vijf van de wereld is, heeft nu al voor de derde keer dit jaar een Grand Slam-halve finale bereikt. Eerder bereikte hij de halve finales van de Australian Open en Roland Garros. Hij is de eerste mannelijke speler sinds Roger Federer in 2005 die dit presteert.

Sabalenka, die de nummer tien van de wereld is, heeft voor het eerst in haar carrière de halve finale van een Grand Slam bereikt. Ze heeft dit jaar al twee toernooien gewonnen, waaronder het WTA-toernooi in Cincinnati.

De halve finales zullen op 8 september worden gespeeld. Medvedev zal het opnemen tegen Alexander Zverev uit Duitsland, terwijl Sabalenka het opneemt tegen Naomi Osaka uit Japan. De winnaars van deze partijen zullen het tegen elkaar opnemen in de finale.

Het is een grote prestatie voor beide spelers om de halve finales van de US Open te bereiken. Het belooft een interessant toernooi te worden, met veel spannende wedstrijden.