FC Twente Vrouwen vervolgen hun weg in de voorronde Champions League met een overtuigende overwinning

FC Twente Vrouwen heeft een overtuigende overwinning geboekt in de voorronde van de Champions League. De ploeg uit Enschede won met 5-1 van het Poolse Górnik Łęczna.

De wedstrijd begon goed voor FC Twente Vrouwen. Na een kwartier spelen opende de ploeg uit Enschede de score. Nadat de Poolse keeper de bal had gemist, schoot Renate Jansen de bal in het doel. Vlak voor rust verdubbelde Jansen haar doelpuntenaantal door een penalty te benutten.

Na rust ging FC Twente Vrouwen op zoek naar meer doelpunten. De ploeg uit Enschede kreeg een aantal kansen, maar het duurde tot de 65e minuut voordat er weer werd gescoord. Deze keer was het Jill Roord die de 3-0 op het scorebord zette.

Górnik Łęczna kwam nog terug tot 3-1, maar FC Twente Vrouwen liet zich niet van de wijs brengen. In de laatste twintig minuten scoorde de ploeg uit Enschede nog twee keer. Eerst was het Roord die haar tweede van de avond maakte en vervolgens zorgde Jansen voor haar derde van de avond.

Met deze overtuigende overwinning heeft FC Twente Vrouwen een goede stap gezet richting de volgende ronde van de Champions League. De ploeg uit Enschede heeft nu een voorsprong van vier punten op Górnik Łęczna en kan zich gaan opmaken voor de volgende ronde.